Suprasorb® Liquacel (преврска од хидроактивни влакна)

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

 Преврска од прв избор за рани со било кое ниво на ексудат

Во контакт со ексудатот од раната, Suprasorb Liquacel формира кохезивен гел кој ги заробува ексудатот, остатоците и бактериите и ги трансферира во секундарна преврска, на пример Suprasorb P. На овој начин се задржува ексудатот надвор од раната. 

 

Неговата едноставна апликација е тоа што го “издигнува“ овој производ. Отстранувањето на преврската е брза, лесна и безболна.