Suprasorb® A (Преврска со Калциум алгинат)

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

 -Ги чисти раните на природен начин

Се препорачува за рани со големо количество на ексудат. Високата способност за апсорпција на калциум алгинат, кој е направен од природни кафени алги, е одговорна за нејзините карактеристики.

Наменета е за: рани со некротично ткиво, обложени рани и рани со гранулации.