Suprasorb® A + Ag (Антимикробна преврска со Калциум алгинат)

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

Оваа комбинација од природен калциум алгинат и антимикробно сребро, ја чисти раната и ги редуцира бактериите. Suprasorb® A + Ag е преврска за високо ексудатни рани кои се инфицирани или кај кои постои ризик од инфекција.  Сребрените јони кои  се ослободуваат при контакт со ексудатот на раната, бидејќи калциум алгинат формира гел. Бактериите и бацилите се задржуваат во гелот при што се убиваат. Преврската е исто така ефективна и за MRSA. Каректеристиките се исти како и оние на Suprasorb® A.

 

Се препорачува како примарна преврска во случај на инфицирање на раната.