Suprasorb® X HydroBalance – Ги регулира нивоата на влажност во раната.

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

 Се користи за неинфицирани рани со мало до средно количество на ексудат. Она што ја прави Suprasorb® X HydroBalance преврската посебна е нејзината способност да ја апсорбира течноста од и да ја враќа назад во раната зависно од фазата на раната и количината на ексудат.