Suprasorb® P silicone (Преврска со силиконска пена)

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

Претставува трислојна преврска за рани направена од мек силиконско обложувачки слој, слој од полиуретанска пена и основен слој од полиуретан.

Suprasorb® P silicone остварува добар менаџмент на ексудатот благодарение на структурата на пената со отворени пори.

Наменета е за третирање на површински рани со мало до средно количество на ексудат.