Suprasorb® H (Хидроколоидна преврска)

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

 Адсорбирачкиот хидроколоиден слој кој е аплициран на полиуретански филм набабрува во контакт со раната при што формира гел кој се врзува за ексудатот и остатоците од ткивото. Сите верзии на Suprasorb® H се тенки и флексибилни, едноставни и безбедни за употреба благодарение на нивните адхезивни својства.

Се препорачуваат за третирање само на површински рани.