Suprasorb® F (Преврска за рани во вид на филм)

Производител:
Lohmann & Rauscher
Категорија:

 Suprasorb® F овозможува транспарентна заштита. Полиуретанскиот филм го помага заздравувањето на раната преку размена на гасови и топлина.

Наменет е за третирање на површински рани со мало количество на ексудат.