Orthomol Vital F

Производител:
ORTHOMOL
Категорија:
Orthomol

 

 Добро подготвени за секојдневниот живот

Нашето темпо на живеење постојано се зголемува. Брзиот начин на живот и недостаток на време одамна станаа дел од секојдневниот живот во нашето модерно општество со високи перформанси. Секојдневните предизвици се нижат еден по друг без пауза. И сите можеме да ги почувствуваме последиците во форма на умор, малаксаност, нервоза и исцрпеност.

Правилната исхрана како солидна основа

Луѓето кои се многу зафатени и се подложени на постојано оптоварување треба да внимаваат на снабдувањето со микронутриенти. Бидејќи поголемиот дел од микронутриентите не можат да бидат произведени од страна на телото, тие мора да се консумираат преку храна. Сепак, на нашите тела не им се дава секогаш она што им e потребно. Прехранбените производи се чувствителни производи и можат да изгубат дел од нивните хранливи материи како резултат на складирање, преработка и подготовка. Многу луѓе, исто така, реагираат на нивниот брзиот секојдневен живот со прифаќање на однесување што може да му наштети на нивното здравје, како што е: јадење неурамнотежена исхрана, не вежбање и консумирање алкохол и никотин.

Но, во моменти како овие, организмот има потреба од специфични микронутриенти, за поголема виталност во секојдневниот живот.

Особено витамините Б-комплекс и минералниот магнезиум се потребни за метаболизмот кој дава енергија и помага за функционирање на нервниот систем.

Да се има доволен број антиоксиданти (радикални чистачи) е исто така важно со оглед на тоа што се создаваат зголемен број на „слободни радикали“ кога телото мора да се справи со физичкото и менталното оптоварување.

Затоа витамините Ц и Е, како и цинкот, неопходни за заштита заради нивните антиоксидантни карактеристики. Големи количини на омега-3 масни киселини се наоѓаат во масни морски риби како што се лосос, харинга и скуша. Бидејќи овие масни киселини организмот може да ги произведе само во ограничена количина, особено е важно тие да се консумираат преку храната.

Микронутриенти за нервниот систем и енергетски метаболизам

Специфична и урамнотежена комбинација на микронутриенти може да ја надополни исхраната, особено при големи оптоварувања. На овој начин, телото ја добива поддршката што му е потребна да се соочи со секојдневното оптоварување поефикасно.

Специфична комбинација на микронутриенти за „него” и „неа”
Многу повеќе од само Витамин Б

-          3 форми на администрација

-          2 вкуса на прашок

-          Посебна таблета за јод во прав и таблети/капсули

-          Без лактоза и глутен