Колпоскоп

Производител:
PHILIPS
Категорија:

 Раната идентификација и третманот на преканцерогезните лезии на цервиксот зачувува безброј животи секоја година.

Лидер во колпоскопските решенија, Goldway’S Digital Video колпоскоп е доста важен дијагностички апарат за гинеколошки испитувања, испитувања за цервикален канцер, како и испитувања на повреди од сексуален напад. WS-2000 Digital Video Colposcope Imaging System овоѕможува оптимизирање на процесот на испитување. Тој врши истовремено запишување на слики и видео, анотација на слики, менаџмент на случај на пациент, сумирање на податоци и анализи и споделување на информации во еден систем. Кога е комбиниран со Goldway SLC-2000B Video Colposcope, им нуди на клиничарите детално, достапно решение за колпоскопско испитување и менаџмент на случај.

 

Клучни бенефити

·         Дава одлична визуелизација на гениталното ткиво

·         Овозможува идентификација на промените во целуларниот тон и боја, со што помага да се детектира и анализира абнормално ткиво и да се откријат лезии.

·         Ја следи динамиката на болеста со спредување на слики од пре- и пост-третман, како и слики од слични случаеви на пациенти

·         Зачувува извештаи и информации за клиничка и истражувачка работа

 
 
 

SLC-2000B Video Colposcope се карактеризира со:

Исклучителна прецизност

Goldway колпоскопите вклучуваат CCD камера со висока реѕолуција и патентиран извор на светлина кој дава чисти слики – овозможува прикажување на вистинската боја на ткивото со цел брза идентификација на абнормалностите (доколку постојат).

Подобрени дијагностички способности

 
 

WS-2000 Digital Video Colposcope Imaging System

Рационализиран менаџмент на пациент

Давањето на колпоскопски слики, анотација на слики и патолошки извештаи им овозможува на клиничарите да се грижат за секој пациент. Кога е потребна консултација, клиничарот може брзо да ги сподели сите релевантни информации со други специјалисти од нивната област, а притоа да ја зачува безбедноста на информации за пациентите. 

Едноставен за употреба